ZEN•GA™

Mindbody vadba z jogijskimi, pilates elementi in raztezanjem fascij (mišičnih ovojnic)

Prijava na vadbo

ZEN•GA™ vadba je zaščitena blagovna znamka kanadske korporacije Merrithew. 

DSC_072211

ZEN•GA™ je inovativen skupek MINDBODY oblik vadb, podkrepljena z novodobnimi strokovnimi dognanji na področju miofascialne vadbe (fascia-ovojnica/tkivo, ki obdaja mišico), kombinira vadbe: joga, pilates, stabilizacijski trening, aktivno raztezanje. Program obsega izkustvene vaje za razteg mišičnih ovojnic.
Najboljši del: med 60 minutno vadbo z jogijsko eleganco ustvarimo izjemno in kot kamen čvrsto stabilnost trupa,popolno medmišično moč in se povsem preznojimo!

orientation-compass-2ZEN•GA™ program  – inteligentna vadba zajema  funkcionalno vadbo, ki vkljucuje moc, vzdrzljivost, gibljivost in dinamicno stabilnost celotnega telesa medtem ko povecujemo zavedanje in čuječnost (t.j. mindfulness) skozi gibanje.

orientation-compass-2ZEN predstavlja iskanje naših notranjih doživljanj, medtem ko JOGA simbolizira pot za dosego naših doživljanj.  ZEN in JOGA formirata  besedno skovanko ZEN•GA™, torej učno strukturo,ki temelji na 4  čuječnih (mindful) gibalnih principih (dihanje, podpora, izkoristek, pretok).

orientation-compass-2Naučiti se želimo zavestno povezati naše telo in um in ga prenesti na področje gibanja. Skozi jasno izraženo namero in vizualizacijo (podajanjem jasnih napotkov) z ZEN•GA™ vadbo sprostimo napetosti v telesu (t.i. občutek zategnjenosti) in vnesemo jasnost v svoj um.

orientation-compass-2Z ZEN•GA™ programiranjem vadecim ponudimo čuječno vadbo, ki zajema naravni ritem, gibanje s katerim razvijemo sproščenost, učinkovitost, medtem ko razvijamo mladostnejše, bolj elastično/ prožno telo in sočasno stimuliramo nevromiofascilani del telesa in posledično nahranimo misofasciane meridiane.

 

  • stott-pilates-chair-1pilates-1pilates-mat-2pilates-chair-2pilates reformer domžale
Studio Viktorius priporočam, ker ima najbolj profesionalno in usposobljeno osebje od vseh, ki sem jih kdaj obiskovala.
Inštruktorji so vedno na tekočem in se konstantno izobražujejo (znanje anatomije v piko! ;))
Kljub temu, da obiskujem skupinske vadbe, jih trenerji do potankosti prilagodijo vsakemu vadečemu posebej in tako omogočijo obisk skupinskih vadb tudi osebam, ki imajo različne poškodbe brez bojazni, da bi se poškodovali še bolj. Prav nasprotno, vadba je vedno osovbajajoča, raznolika in zdravilna. Po končanem treningu se počutim super in se z veseljem pet krat na teden pripeljem iz Ljubljane do Domžal.
Hana K.