TEEN pilates

Pilates za najstnike (11-18 let). Izboljšamo telesno držo, gibljivost in moč mišic trupa!

Prijava na vadbo

 

TEEN PILATES je stabilizacijska vadba, namenjena izključno najstnikom in najstnicam!

Slaba drža najstnikov kot posledica prehitre rasti, prekomernega sedenja, prevelike telesne teže in posledično slabo razvit center telesa oziroma trup nas privedejo do vadbe pilatesa.

dsc_05422

Ali pomislite, kako pretirano upognjen položaj vratnega dela hrbtenice vašega najstnika ob uporabi mobilnih naprav in ostalih IT pripomočkov vpliva na držo vaših najstnikov? Sindrom “text neck” (strokovnjaki  namreč opozarjajo, da  lahko kompulzivno pisanje sms sporočil povzroči TN sindrom –članek ) je le eden od posledic slabe drže najstnikov! Slabi gibalni vzorci imajo lahko daljnosežne posledice. Bolečine v vratnem ali ledvenem predelu najstnikov so alarmantno opozorilo!

Z vadbo TEEN pilates se osredotočamo na:

  • telesno držo
  • poravnavo
  • stabilnost centra telesa (mišice trupa)
  • koordinacijo
  • ravnotežje
  • gibljivost vašega najstnika.

Najstnik/ica tako doseže večjo ozaveščenost telesa,izboljša funkcije gibanja, moč in tonizira oz. okrepi mišice! In boljša samopodoba je pika na i vsemu skupaj!

Pilates ni le za odrasle, ampak tudi za odraščajoče najstnike!

IMG_01361

Studio Viktorius priporočam, ker ima najbolj profesionalno in usposobljeno osebje od vseh, ki sem jih kdaj obiskovala.
Inštruktorji so vedno na tekočem in se konstantno izobražujejo (znanje anatomije v piko! ;))
Kljub temu, da obiskujem skupinske vadbe, jih trenerji do potankosti prilagodijo vsakemu vadečemu posebej in tako omogočijo obisk skupinskih vadb tudi osebam, ki imajo različne poškodbe brez bojazni, da bi se poškodovali še bolj. Prav nasprotno, vadba je vedno osovbajajoča, raznolika in zdravilna. Po končanem treningu se počutim super in se z veseljem pet krat na teden pripeljem iz Ljubljane do Domžal.
Hana K.