GYROKINESIS® vadba

je del GYROTONIC EXPANSION SYSTEM-a® presezite meje lastnih gibalnih sposobnosti! Pomladite hrbtenico s spiralnimi gibanji!

Prijava na vadbo

GYROKINESIS® metoda podpira enake gibalne principe kot GYROTONIC® vadba a se namesto na napravah izvaja na stolu, tleh in v stoječem položaju. Je osnovni del vadbenega sistema GYROTONIC EXPANSION SYSTEM-a®, ki ga je ustvaril profesionalni ameriški baletni plesalec Juliu Horvath romunskega rodu, ki so ga pestile številne poškodbe po zaključku baletne kariere.

2017-logo-png-transparent-backround

GYROKINESIS® metoda je gibalna metoda, ki vključuje nežno gibanje celotnega telesa, odpira energijske poti, stimulira živčni sistem, povečuje obseg gibanja (ROM) ter ustvarja funkcionalno moč skozi ritmične, tekoče gibalne sekvence.  Je originalna in unikatna gibalna metoda, ki vključuje  pozitivne učinke vadb kot so Yoga, Tai Chi , Gimnastika in Ples!

GYROKINESIS® vadba se izvaja v skupini ali individualno pod nadzorom Cetrificiranega GYROKINESIS®  inštruktorja in se lahko izvaja tudi v pisarni, doma na podlagi (blazini), stolu ali stoje!

nog-dom3

GYROKINESIS®  VADBA traja 30-60-90 minut.

lotus-2pričnemo na stolu z nežnim ogrevanjem (Prebujanje čutov-samomasaža) in stimulacijo živčnega sistema (vključeni dihalni vzorci).

lotus-2sledi serija tekočih spinalnih gibanj (loki, grbice, rotacije,upogibi, nagibi), ki izjemno povečajo obseg gibljivosti in hidrirajo hrbtenico in ustvarjajo lahkotnost gibanja telesa!

lotus-2nadaljujemo s serijo gibanj na tleh (na podlagi) z vajami, ki vključujejo spinalna gibanja, ki postajajo vse kompleksnejša, saj se dodajo gibanja kolkov, ramen, rok in stopal.

lotus-2vključimo stoječa gibanja z elementi ravnotežja, kardiovaskularne vaje. Zaključek je pomirjujoč, pripravi telo in um na ponovno vključitev v vsakdanje življenje.

gyrokinesis-classGYROKINESIS® VADBA JE ZATE !

checked-3 vadbo prilagodimo glede na trenutno stanje in počutje posameznika tako, da je lahko bolj sprostitvena, meditativna ali zelo intenzivna.

checked-3Sistem vadbe je primeren za ljudi vseh starosti, različne telesne tipe  in upošteva različno fizično pripravljenost telesa tako, da je uporaben v rekreativne namene, kot del rehabilitacije ali del treninga gibljivosti v vrhunskem športu.

Unikatnost GYROKINESIS®  vadbe:

lotus-3vadba vključuje ključne elemente yoge, plesa, tai chija, plavanja in obravnava telo kot celoto, deluje kot proces, ki uri in razvija gibalno koordinacijo, mobilnost in moč. Postopno in nežno deluje na sklepe in mišice z ritmičnimi in valovanju podobnimi gibanji.

lotus-3Hrbtenica kot naša glavna podporna struktura postaja gibljivejša in funkcionalnejša s harmoničnimi krožnimi, spiralnimi in valovom podobnimi gibanji. Z vadbo blagodejno vplivamo na delovanje notranjih organov, izboljšujemo zavedanje, čutenje telesa ter splošno počutje.

lotus-3Omogoča nam, da na telesu prijazen način  presežemo meje lastnih gibalnih sposobnosti. Fluidnost vadbe je ključna, zato v pozah ne vztrajamo dolgo (kot npr pri jogi). Izvajajo se nežni in tekoči prehodi od ene k drugi vaji, ki so harmonično povezani skozi pravilno dihanje.

lotus-3Različni dihalni vzorci med vadbo vzpodbujajo živčni sistem, odpirajo energijske poti in oksigenirajo telo! Program je zasnovan brez naprav, zato vaje izvajamo doma ali na delovnem mestu, kot sprostitev telesa po dolgotrajni nepravilni drži ali neuravnoteženih obremenitvah.nog-dom5

 

 

GYROTONIC®, GYROTONIC EXPANSION SYSTEM® and GYROKINESIS® are registered trademarks of Gyrotonic Sales Corp and are used with their permission.

  • gyrokinesis-ljubljana-jpgGYROTONIC SLOVENIJAGyrotonic domžalegyrokinesis center domžalegyrotonic domžale

Odkar hodimo na aktivno raztezanje:

  • imamo več smejalnih mišic
  • smo postali mali živalski vrt (sloni, lastovke, škorpijoni, školjke, polži...)
  • vemo kaj so časopisne mišice
  • smo ''zrastli'' *
  • obvladamo več odtenkov ljubezenskih položajev (odpiramo kolčne sklepe)
  • in če smo pridni, nas za nagrado na koncu pričaka še ''gimnastičar''

*preverjeno na sistematskem pregledu!  
Ekipa aktivno raztegnjenih - aktivno raztezanje