NE ZAMUDITE PREDAVANJA UMOVABDA Dr. Vojka Kavčiča

EKSKLUZIVNO PREDAVANJE o UMOVADBI ta četrtek 10. MAJA!

V domžalski Medgeneracijski center Bistrica prihaja na naše povabilo avtor knjige UMOVADBA – dr. Vojko Kavčič!

Rezervirajte si urico časa ta četrtek,  10. maja ob 17:00!

– Znate trenirati svoje možgane?!

– Poznate zdravilo za upočasnitev staranja vaših možganov?!

–  Želite izvedeti več o treningu možganov in ohranitvi slednjih v izvrstni formi (preberi si več >>)?!


POHITITE  s PRIJAVAMI, ker je polovica mest že zasedenih!

Vabljeni tudi vaši prijatelji in sorodniki!

10537047_993862783957443_4036022086877885276_n

Dr. Vojko Kavčič je doma iz Komna na Krasu in je po diplomi iz psihologije na Filozofski fakultet v Ljubljani doktoriral iz eksperimentalne psihologije na University of North Texas. Podoktorsko se je izpopolnjeval na oddelku za nevrobiologijo in anatomijo na Medicinskifakulteti Univerze v Rochestru, kjer je od leta 2000 tudi zaposlen kot raziskovalec na oddelkuza kognitivno in vedenjsko nevrologijo. V svoji raziskovalni dejavnosti se posveča nevronskim in kognitivnim mehanizmom, ki so pomembni za vidno zaznavanje gibanja ter navigacije pristaranju in alzheimerjevi bolezni.

umovadba

umovadba

Dr. KavčičevaKnjiga UMOVADBA predstavlja celostno, kompleksnoin znanstveno podkrepljeno obravnavo problematike kognitivnega staranja in alzheimerjeve bolezni, ki je namenjenaširokemu krogu bralcev. Zadovoljila bo tako apetite tistih bralcev, ki bi radi ‘le’trenirali svoje možgane, kot tudi tiste, ki se želijo dodatno poglobiti v čudoviti svet možganov in razumeti, kako delujejo, zakajse starajo in včasih tudi zbolijo ter kako jihlahko ohraniti v dobri formi tudi na stara leta (Simon Brezovar).

Staranje je največji dejavnik tveganja za nevrodegenerativne bolezni, med katerimije najpogostejša demenca. Starejši kot postajamo, večja je verjetnost, da bomo zboleliza alzheimerjevo boleznijo, najpogostejšo povzročiteljico demence. Učinkovitegazdravila zoper to bolezen še ni. Žal je edini način, da nekaj storimo zase na tem področju, poiskati alternativne možnosti – namesto kurative se posvetimo preventivi. Za zdaj je najboljše zdravilo zoper s starostjo pogojenebolezni zdrav življenjski slog. O njem govori ta knjiga. Sem sodijo tudi vaje za krepitevumskih sposobnosti in preprečevanje ali upočasnjevanje nastanka demence.

Odkar hodimo na aktivno raztezanje:

  • imamo več smejalnih mišic
  • smo postali mali živalski vrt (sloni, lastovke, škorpijoni, školjke, polži...)
  • vemo kaj so časopisne mišice
  • smo ''zrastli'' *
  • obvladamo več odtenkov ljubezenskih položajev (odpiramo kolčne sklepe)
  • in če smo pridni, nas za nagrado na koncu pričaka še ''gimnastičar''

*preverjeno na sistematskem pregledu!  
Ekipa aktivno raztegnjenih - aktivno raztezanje