Stott Pilates

Inteligentni vadbeni sistem na najmodernejših Stott napravah (reformer, cadillac, barrel, chair)

Prijavi se na uro!

Smo prvi najsodobnejši studio v Domžalah, ki ponuja inteligentno pilates vadbo s klasičnim  repertoarjem več kot 500 vaj na najmodernejših STOTT PILATES™ napravah:
4 REFORMER-ji, CADILLAC, 4 STABILITY CHAIR-i, 6 ARC BARREL-ov,LADDER BARREL

ZAKAJ na vadbo na Stott pilates napravah?


 • ker izboljšaš tehniko gibanja. Jospeh Pilates je zasnoval pilates naprave z namenom pomagati ljudem da ponotranjijo pilates metodo. Vsaka naprava ima svoj repertoar vaj, ki te pripravi na Klasični matwork repertoar vaj
 • ker izboljšaš obseg gibanja telesa (ROM) pri vsaki vaji. Gibljivost je potrebno vzdrževati!
 • ker ustvarjaš hitrejše in vidnejše rezultate. Vzmeti, škripci, različno velike podlage otežijo vsako vajo! Z delom na napravah ugotoviš, katere mišične skupine preobremenjuješ in katere je potrebno (ponovno) ozavestiti.
 • ker so treningi intenzivnejši in bolj individualno usmerjeni (do 4 vadeči v skupini)
 • ker je rehabilitacijska vadba – izoliraš lahko delovanje določene mišične skupine ter se osredotočiš na krepitev tistih področij telesa, ki zahtevajo posturalno prilagoditev in se izogneš nadaljnim bolečinam ter poškodbam
 • ker je vadba pilatesa inteligentna vadba, visoko učinkovita za tvoje možgane in telo, saj z  uporom (vzmeti) med gibanjem na napravah ozaveščaš in izklesaš najglobje mišice (stabilizatorje) in hkrati celotno telo!
 • ker je vadba namenjena nosečnicam, po porodu, post rehabilitaciji, plesalcem in vrhunskim športnikom, torej TEBI

Kako pogosto naj obiskujem Stott pilates naprave?


 • Jospeh Pilates  je priporočal izvajanje pilatesa vsaj 3x tedensko, kar priporočamo tudi mi!
 • zaradi ohranjanja pravilnosti tehnike gibanja na blazinah  (Classical matwork pilates) priporočamo vsaj 1-2 individualni uri na napravah mesečno
 • vsak posameznik ima svoje omejitve, zato je vadba 1x tedensko na napravah več kot dobrodošla, kot pa popolna abstinenca!

Za reden pristop k skupinskim uram na napravah so potrebne UVAJALNE URE (1-3 ure)!


Težavnost vadb:

 • NIVO 1 – osnovni (Essential) nivo, skozi 5 pilates principov prebudimo tvoje močno jedro telesa
 • NIVO 2 srednje zahteven nivo (Intermediate) nivo, izzovemo tvoje ravnotežje, gibljivost, moč
 • NIVO 3 – najzahtevnejši (Advanced) nivo izvajanja klasičnih Pilates vaj in maximalni rezultati

pilates-reformer-cardio-tramp-1


Kaj je V2 max plus Reformer?

pilates-reformerReformer omogoča neskončne različice vadb s svojo dvignjeno podlago, zaradi česar je znan po svetu kot virtualni Cadillac in biomehanični vadbeni pripomoček. Opremljen je z inovativnim in zložljivim sistemom z vrvjo ter gibljivim škripcem na vertikalno zastavljenem okvirju. Skupaj ponuja različne variante upora in intenzivnosti gibov pri vadbi. Zato ga z lahkoto okronamo kot ekskluzivni pripomoček v pilatesu in rehabilitaciji, pa tudi v drugih športnih disciplinah kot je cross fit.


DSC_08901Kakšna ja Cadillac/trapezna miza?

pilates-cadillacCadillac predstavlja prepoznaven znak vsakega Dobro opremljenega pilates studia. V svoji bogati ponudbi dodatkov skrbi za potrebe vseh naših navdušenih uporabnikov, od poškodbene vadbe naprej. S stabilno in razgibano strukturo dodaja več kot 200 novih vaj ter ponuja izziv v različnih ravninah telesa.


Poznaš Stability chair?

pilates-chairStability chair oziroma stol ima več funkcij, ki jih je možno prilagoditi specifičnemu treningu za določeno skupino mišic. S pomočjo stola povečujemo moč v spodnjem in zgornjem delu telesa, jo vzdržujemo ter izboljšamo stabilnost in kontrolo telesa. Naprava je posebej priporočljiva za potrebe rehabilitacije ter tistih oseb, ki preživijo veliko časa v sedečem položaju ali drugi prisilni drži. Pomaga preoblikovati mišice skozi vadbo celotnega telesa. Primerna je tudi za visoko intenzivne in tehnično zahtevne vadbe za atlete ter navdušence fitnesa.Veš, da imamo tudi Ladder barrel?

sodčekbarrel-positionLadder barrel je primeren za vse navdušence pilatesa, od začetnikov pa do profesionalnih uporabnikov naprav. Prinaša izzive na področju stabilizacije trupa in povečanju moči. Namenjen je vzdrževanju stabilizacije telesa in povečanju gibljivosti ter mobilnosti telesa.


 

 

 • stott-pilates-chair-1pilates-1pilates-mat-2pilates-chair-2pilates reformer domžale
Studio Viktorius priporočam, ker ima najbolj profesionalno in usposobljeno osebje od vseh, ki sem jih kdaj obiskovala.
Inštruktorji so vedno na tekočem in se konstantno izobražujejo (znanje anatomije v piko! ;))
Kljub temu, da obiskujem skupinske vadbe, jih trenerji do potankosti prilagodijo vsakemu vadečemu posebej in tako omogočijo obisk skupinskih vadb tudi osebam, ki imajo različne poškodbe brez bojazni, da bi se poškodovali še bolj. Prav nasprotno, vadba je vedno osovbajajoča, raznolika in zdravilna. Po končanem treningu se počutim super in se z veseljem pet krat na teden pripeljem iz Ljubljane do Domžal.
Hana K.