Manulana obravnava

Pod fizioterapevtskim okriljem boste deležni trigger point terapije (terapija sprožilnih točk). Trigger point terapija je obravnavanje mišic in vezivnega tkiva, ki je prekomerno zakrčeno, “zlepljeno”  in povzroča bolečine (lokalno ali preneseno v druge dele telesa), omejuje gibljivost, zmanjša funkcijo in kvaliteto življenja. Prekomerno zakrčene mišice imamo lahko zaradi poškodb, nepravilne drže, prisilnih položajev telesa ali v službi ali pri športu, ponavljajočih se gibov, preobremenitev, obrab, degenerativnih sprememb in podobno. Pogosto prekomerno zakrčene mišice povzročajo tudi glavobole.

 

manualna obravnava viktorius

Terapija se začne s pogovorom o splošnem stanju v telesu, problematikah, postavljenih diagnozah, bolečinah (vrsta, jakost, lokacija), opravimo potrebne mišične teste in nato  natančneje lociramo problematične mišice. Ob sami obravnavi se preko pritiskanja v mišično tkivo išče bolečino, ki jo oseba čuti čez dan, ponoči, med aktivnostjo, počitkom  oz. kadarkoli se težave pojavljajo. Na tak način ugotovimo ali smo našli prave mišice, ki jih nato s pritiskom na bolečo točko obravnavamo. S terapijo sprožimo vnetje, ki ima zdravilen efekt saj s pritiski na trigger point (sprožilne točke) vplivamo na izboljšanje prekrvavitve v mišicah in s tem omogočimo hitrejše obnavljanje in odpravljanje vnetnih snovi iz prizadetih predelov. Terapija je relativno boleča, olajšanje se čuti takoj po koncu terapije, ustrezen učinek po vnetni reakciji se pokaže po približno 3 dnevih (+/- 2 dni odvisno od posameznika).

Za rezervacijo termina nas pokličite na telefon 041 377 174 in se dogovorite za prvi obisk!

Pilates Viktorius obiskujem že vrsto let. Če iščete profesionalnost, topel in človeški odnos in ste pripravljeni, da vam vaditelji pokažejo zahtevno, a izpolnjujočo pot spoznavanja sposobnosti in obvladanja vašega telesa, vas tukaj definitivno ne bodo pustili na cedilu. Iskreno priporočam!
Sara G. S. - obiskovalka pilatesa in Total barre vadb