Stott Pilates™ BLAZINE

edinstvena vadba, ki staplja vaje za krepitev, gibljivost in moč; obremenitev: telo, ročica, gravitacija

Prijava na vadbo

Stott pilates je moderna oblika že poznanih metod MINDBODY vadbe, ki jo je svetu predstavil Joseph Pilates (t.i. kontrologija). S pomočjo skupine fizioterapevtov, strokovnjakov športne medicine in uspešnih strokovnjakov na področju fitnesa so izpopolnili metodo ter pripomočke vadbe. Sledilo je dodajanje modernih zasnov na znanstvenem področju vadbe. S tem smo pridobili eno najbolj varnih in efektivnih metod kar jih poznamo v rekreativnem svetu. Bistvo vadbe je torej v krepitvi mišic trupa (t.i. power housa), ohranitvi stabilnosti telesa in mobilizaciji hrbtenice.

pilates-mat-2

Pilates vadba poteka v domžalskem studiu tudi na najmodernejših kanadskih Stott pilates napravah kot tudi na blazinah!

Več o pilatesu, učinkih, splošnih navodilih in pogostih vprašanjih si lahko preberete tukaj (klikni)!

Težavnost vadb:

  • NIVO I – osnovni (Essential) nivo, skozi 5 pilates principov prebudimo vaše močno jedro telesa
  • NIVO II – srednje zahteven nivo (Intermediate) nivo, izzovemo vaše ravnotežje, gibljivost, moč
  • NIVO III – najzahtevnejši (Advanced) nivo izvajanja klasičnih Pilates vaj in maximalni rezultati
  • Pilates basic I+II
    Pilates basic I+II je edinstven sistem vadbe, ki povezuje vaje za krepitev, gibljivost in vaje, kjer nam obremenitev predstavlja teža telesa, dolge ročice in sila gravitacije. Bistvo vadbe je torej v krepitvi mišic trupa (t.i. power housa), ohranitvi stabilnosti telesa medtem ko izvajamo različne vaje, mobilizaciji hrbtenice ter izboljšanju amplitude gibanja. Z gibanjem rok in nog povečujemo intenzivnost in zahtevnost.

    obdelana91
    Pilates štejemo med BODY & MIND (Telo in duša) tehnike. Na vadbi uporabljamo majhne pripomočke (drsni krogi-flow tonic, utežke, elastike, palice,ipd), ki resnično popestrijo ure naših vadb!

  • Klasični pilates II
    Klasični pilates II se izvaja z originalnim malim pripomočkom – obročem ali brez! Na vadbi se osredotočamo na osnovne principe in izvedemo Klasični pilates je primeren tudi za začetnike,saj prikazjemo vaje v več težavnostnih stopnjah, sami si izberete tisto, ki jo najbolj suvereno in pravilno oddelate!

    DSC_07621

  • TRX/ bosu žoga pilates 2
    TRX trak(neelastičen suspenzijski pripomoček,vpet v strop studia) je idealen pripomoček za krepitev naših jedrnih mišic (trup=središče telesa)! Z različnimi položaji dodajamo/odvzemamo upor na naše telo in krepimo naše najšibkejše mišice telesa! Zaradi dodane aerobne komponente v vadeno uro, tudi porabimo lepo število kalorij! Vadba je primerna za tiste,ki imajo že nekaj predznanja o  osnovah stabilizacije in želijo dodobra ozavestiti neaktivne mišične skupine!

    DSC_07161

    BOSU pilates je vadba z ravnotežno polžogo, kjer izzovemo svojo koordinacijo z aktivacijo najglobjih mišičnih struktur in centralnega dela telesa=našega trupa (t.i. powerhouse)! Vadba obsega tako kot TRX pilates aerobni del,kjer dodobra prepotimo svoje telo na eni (polkrožni) ali drugi (ravni) strani žoge!

    TRX in BOSU pilates sta idealni vadbi za razvoj vrhunske stabilnosti, ravnotežja in koordinacije, pri tem pa še učvrstimo in dodobra oblikujemo celotno telo!

  • Teen pilates - Pilates za najstnike

    TEEN PILATES je stabilizacijska vadba, namenjena izključno najstnikom in najstnicam!

    Slaba drža najstnikov kot posledica prehitre rasti, prekomernega sedenja, prevelike telesne teže in posledično slabo razvit center telese oziroma trup nas privedejo do vadbe pilatesa.

    dsc_05422

  • Antistress pilates I+II
    Pilates za zaključek delovnega tedna.

    slider1

  • Pilates za otroke
    Pilates za otroke je vadba, namenjena otrokom od 6. do 10. leta starosti. Naučimo otroke osnovnih gibalnih vzorcev!

  • Individualni pilates
    Individualni pilates za najboljše in najhitrejše rezultate. Individualna vadba – posamezniki se odločajo za individualne ure pilatesa iz različnih razlogov. Nekateri želijo vaditi sami s polno pozornostjo inštruktorja ali so v procesu saniranja poškodbe in potrebujejo dodatno pomoč v procesu rehabilitacije. V kolikor imate točno določen problem,  ki ga želite rešiti (povečati moč, stabilizacijo telesa,ipd) ali kot aktivni/ vrhunski športnik povečati zmogljivost na specifičnem področju, smo pravi odgovor za vas! Individualne ure potekajo tudi na naših najmodernejših kanadskih Stott pilates napravah!

    DSC_08901

  • stott-pilates-chair-1pilates-1pilates-mat-2pilates-chair-2pilates reformer domžale
Super joga za otroke! Lep prostor, prijazno osebje, super vzdušje.
Mojca H. - mati pridne male jogistke